Politica de returnare

Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantul ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului, in conformitate cu dispozitiile Ordonantei nr. 34/2014.
In cazul in care intelegeti sa valorificati acest drept aveti urmatoarele obligatii:
- de a returna produsul cumparat, in ambalajul original, nedeteriorat, pe cheltuiala dvs.
- de a returna produsul cumparat in stare de functionare, nedeteriorat, in starea in care v-a fost livrat.
- produsul ce urmeaza a se returna, trebuie transmis cu asigurare.
In cazul returului de produse, costul de transport nu se storneaza.
Conform ART. 16 - OUG 34/2014: Sunt exceptate de la dreptul de retragere in ceea ce priveste contractele la distanta urmatoarele:
- furnizarea de produse susceptibile a se deteriora sau a expira rapid;
- furnizarea de produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena si care au fost desigilate de consumator;
- furnizarea de produse care sunt, dupa livrare, potrivit naturii lor, inseparabil amestecate cu alte asemenea elemente;
- furnizarea de inregistrari video sau audio sigilate sau programe informatice (software) sigilate care au fost desigilate dupa livrare;
- furnizarea de continut digital care nu este livrat pe un suport material, daca prestarea a inceput cu acordul prealabil al consumatorului si dupa ce acesta a confirmat ca a luat la cunostinta de faptul ca isi pierde dreptul de retragere.
Returnarea produselor vandute de MyPanasonic:
 
Returul produselor Panasonic in cativa pasi:
1.    Mergiti in showroom, nu inainte de a va asigura ca produsul indeplineste conditiile de retur de mai jos. Nu puteti returna in showroom electrocasnicele de mari dimensiuni.
2.    Sau, completati  formularul de retur, asigurandu-va ca produsul pe care vreti sa il returnati indeplineste conditiile de retur.
3.    Mentionati in formular una dintre optiunile de retur: schimb cu acelasi model, schimb cu un produs diferit sau rambursarea sumei de bani platite la cumparare.
4.    Dupa aprobarea cererii de retur, vom trimite curierul la dvs. sa ridice produsul pe care vreti sa il returnati.
Daca ati optat pentru rambursarea sumei platite la cumparare si produsul pe care l-ati returnat indeplineste conditiile de retur, va vom returna banii in contul specificat de dvs. in formularul de retur sau pe card, daca ati platit cu cardul. Banii vor fi vizibili in contul dvs. / cardul dvs. in maxim 14 zile calendaristice.
Daca alegeti sa returnati produsul completand formularul de retur, si deci sa trimitem curierul la dvs. pentru ridicarea produsului, costul de transport va fi platit de dvs.
Sunteti responsabil doar pentru diminuarea valorii produselor care rezulta din manipulari, altele decat cele necesare pentru determinarea naturii, calitatilor si functionarii produselor. Diminuarea valorii produselor va fi de maxim 10% din pretul de achizitie.
Pentru returnarea produselor comercializate de MyPanasonic ne puteti contacta telefonic la numarul 021.313 6615.
Operatorii nostri va vor oferi suport in alegerea modalitatii de returnare si va vor oferi detaliile necesare cu privire la adresa de expediere a produselor, ambalare sau contactarea firmei de curierat.

Ce conditii trebuie sa indeplineasca produsele

Conditii generale care se aplica tuturor produselor:
Daca esti persoana fizica, poti returna produsele in termen de 14 zile calendaristice din momentul in care ti-au fost livrate de curier. Asadar, pentru a fi luat in considerare, formularul de retur poate fi trimis cel tarziu in a 14-a zi calendaristica de la data livrarii/ ridicarii (din showroom) produsului.
Poti returna orice produs pe care il primesti cu defect de fabricatie, in termen de 14 zile de la data livrarii.
Toate produsele pe care le returnezi trebuie sa fie in aceeasi stare in care le-ai primit. Nu putem accepta produsele asupra carora au fost efectuate interventii neautorizate sau care au fost deteriorate de catre tine: au ambalajul deteriorat sau incomplet, urme de uzura sau folosire excesiva, zgarieturi, ciobituri, lovituri, socuri mecanice / electrice; de asemenea, nu putem accepta produsele care nu sunt insotite de toate accesoriile.
Daca produsele pe care ti le-am livrat au fost insotite de eventuale cadouri, cand returnezi produsele trebuie sa returnezi si cadourile.
Daca ai cumparat mai multe produse de acelasi fel si vrei sa le returnezi pe toate, doar unul dintre produse poate fi desigilat, restul de produse le putem accepta doar daca sunt sigilate.
 
Verifica mai jos care sunt conditiile specifice pe care trebuie sa le indeplineasca produsul tau.

Imprimante, scanere, consumabile
-    Nu poti returna imprimantele si multifunctionalele ale caror consumabile le-ai desigilat.
-    Poti returna consumabilele de tipul acumulatori, cartuse pentru imprimanta, accesorii de birotica si papetarie, doar daca sunt sigilate.
Electrocasnice
-    Electrocasnicele mici, in cazul in care au fost desigilate si testate de catre client, trebuiesc aduse curate pentru ca returul sa fie acceptat.

Costul de transport pentru retur este suportat de client.
Produse pentru climatizare si boilere
-    Aceste produse pot fi returnate completand formularul de retur.
-    Este recomandat sa returnezi aceste produse sigilate. Daca le-ai desigilat le poti returna doar daca nu au fost instalate/ montate.
Televizoare, home cinema & audio, audio HI-FI & profesionale, videoproiectoare si accesorii
-    Poti returna aceste produse conform informatiilor din sectiunea “Conditii generale care se aplica tuturor produselor”, de mai sus.
Aparate foto, camere video & sport si accesorii
-    Inainte sa returnezi aparatele foto si camerele video asigura-te ca ai sters eventualele fotografii si inregistrari, astel incat sa putem readuce produsul la starea initiala.
Telefoane fixe si sisteme telecom
-    Inainte sa returnezi unul dintre aceste produse asigura-te ca nu este protejat de parole setate de catre tine si ca ai sters eventualele conturi pe care le-ai definit, astfel incat sa putem readuce produsul la starea initiala din punct de vedere software.
-    Nu poti returna niciunul dintre aceste produse daca ai dezinstalat de pe ele sistemele de operare sau alte programe cu care ti le-am livrat.
Licente software
-    Poti returna aceste produse doar daca sunt sigilate.
-    Nu poti returna licentele software care ti-au fost livrate pe cale electronica.
Produse pentru iluminat si electrice
-    Poti returna aceste produse doar daca sunt sigilate.
Produse din categoria casti "in ear" sau cu microfon
-    Poti returna aceste produse doar daca sunt sigilate.
Produse din categoriile ingrijire personala & medicala
–   Poti returna aceste produse doar daca sunt sigilate, in ambalajul original primit la livrare si daca nu au fost utilizate sau testate. Acestea fac parte din produsele care nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii clientilor sau din motive de igiena.
Retelistica si produse de supraveghere
-    Poti returna aceste produse conform informatiilor din sectiunea “Conditii generale care se aplica tuturor produselor”, de mai sus
Produse de tip comanda speciala & produsele cu garantie extinsa, indiferent de categorie
-    Produsele din aceasta categorie, aduse in stoc in urma unei comenzi ferme din partea ta si a efectuarii platii in avans, nu pot fi returnate

 
Formular de retur

 

Prezentul formular se trimite înapoi completat doar dacă doriţi să returnati un produs
- Către [aici se introduce numele, adresa poştală şi, dacă este cazul, numărul de telefon, numărul de fax şi adresa de e-mail ale furnizorului]:
- Vă informez/Vă informăm (*) prin prezenta cu privire la retragerea mea/noastră (*) din contractul referitor la vânzarea următoarelor produse (*)/prestarea următoarelor servicii (*)
- Comandate la data (...) /primite la data (............)
- Numele consumatorului (consumatorilor)
- Adresa consumatorului (consumatorilor)
- Semnătura consumatorului (consumatorilor) (doar în cazul în care acest formular este notificat pe hârtie)
- Data