Menu
Your Cart

mypanasonic, intrebari, frecvente

Nu este nevoie de un cont înregistrat pentru a efectua o comandă.

Totuși, creearea unui cont vă oferă informații suplimentare despre comandă, statusul acesteia precum si facturile atașate comenzii.

Comanda poate fi plătită în următoarele moduri:

  • online, cu un card bancar acceptat de procesatorul nostru de plăți;
  • prin transfer bancar - în acest caz vom aștepta confirmarea plîții intrate in contul nostru;
  • cu cardul în magazinul nostru fizic;
  • cash în magazinul nostru (in limita sumei legale - 5.000 lei pentru persoane juridice si 10.000 lei pentru persoane fizice);
  • plata cash la livrare (in limita sumei legale - 5.000 lei pentru persoane juridice si 10.000 lei pentru persoane fizice);
  • plata cu cardul la curier în momentul livrarii.

Metodele de livrare sunt:

  • livrare prin curier;
  • ridicare comandă din magazin.

Dacă comanda este efectuată și confirmată într-o zi lucrătoare până în ora 12.00, aceasta este ridicată de către curier în aceeași zi.

Pentru comenzile efectuate și confirmate în restul perioadelor, acestea vor fi ridicate de curier în următoarea zi lucrătoare, în intervalul orar 10.00 - 12.00.

De obicei produsele ajung la dvs în 2-3 zile lucrătoare.

Aveți deptul să renunțați la cumparare, fără penalități și fără invocarea unui motiv, în termen de 14 zile calendaristice de la primirea/ridicarea produsului.
O dată cu finalizarea comenzii acceptați ca vânzătorul să poată sa vă contacteze, prin orice mijloc disponibil, în orice situație în care este necesară contactarea dvs.

În cazul în care doriți să beneficiați de dreptul de retur, aveți următoarele obligații:
- să returnați produsul cumparăt în ambalajul original, nedeteriorat, pe cheltuiala dvs;
- produsul ce urmează a se returna, trebuie transmis cu asigurarea coletului.
În cazul returului de produse, costul de transport nu se stornează.

Sunt exceptate de la dreptul de retur, urmatoarele:
- furnizarea de produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protecție a sănătății sau din motive de igienă și care au fost desigilate de dvs;
- furnizarea de înregistrări video sau audio sigilate sau programe informatice (software) sigilate care au fost desigilate după livrare;
- furnizarea de conținut digital care nu este livrat pe un suport material, daca prestarea a început cu acordul prealabil al dvs și după ce acesta a confirmat că a luat la cunostință faptul ca își pierde dreptul de retur.

mypanasonic, intrebari, frecvente